Zwanenburg: Sluiting bedrijfspand met hennepkwekerij met 1142 planten

Hoofddorp: Hennepplantage ontmanteld na stankoverlastZwanenburg, 25 april – De gemeente heeft een bedrijfspand aan de Essenlaan in Zwanenburg gesloten. In het bedrijfspand is naast de aanwezige pottenbakkerij een hennepkwekerij gevonden én ontruimd.

De hennepkwekerij bevond zich in vier ruimtes. Twee op de eerste verdieping en twee op de begane grond. In drie ruimtes zijn hennepplanten aangetroffen die al in bloei stonden en in één ruimte stonden groeiende planten. In totaal ging het om 1142 planten. Gezien de hoeveelheid planten ging het om een professionele bedrijfsmatige hennepteelt. Reden voor de gemeente om nu tot sluiting van het bedrijfspand over te gaan.

Het pand mag drie maanden niet worden betreden en gebruikt. Het besluit is door burgemeester Weterings genomen, aangezien dit besluit een specifieke burgemeestersbevoegdheid is. De omwonenden van het pand zijn gistermiddag schriftelijk geïnformeerd over de sluiting van de pand.

Burgemeester Weterings: “ De politie heeft het bedrijfspand gisteren moeten ontruimen omdat er een hennepkwekerij in het pand werd aangetroffen. Ook zijn er aanwijzingen voor eerdere oogsten. Daarmee is de maat vol voor de gemeente. Om te voorkomen dat het bedrijfspand binnen de kortste keren wéér als hennepkwekerij wordt gebruikt, nemen we nu verstrekkende maatregelen door het pand voorlopig te sluiten. Dit is ook nodig voor de veiligheid en rust van de omwonenden.”

 

Misschien vindt u dit ook interessant?